Improvisationsdans

"Free your mind & move your body"

 

IMPROVISATIONSDANS

Selve Improvisationsdansen består af en nysgerrig  & udforskende tilgang til dit bevægelsesmønster. Via små instruktioner, musik og forskellige temaer i min undervisning, inspireret af moderne dans & Rodolf Laban  åbnes der op for nye og til tider mere frie & eksperimenterende måder at bevæge sig på. Ved at udforske kroppen & dets bevægelser i et trygt og professionelt rum, rykkes der ikke kun ved bevægelserne, men også på den måde du tænker, føler og agerer. Der vil både være individuel, gruppe og  pardans.

 

YOGA

I starten af timen vil jeg inddrage yogaen & filosofien bag, hvor vejrtrækningen (prananen) er i fokus & hvor krop og psyke hænger uløseligt sammen. Den mentale tilstand vil spiller en lige så stor en rolle som selve bevægelserne. Yogaen vil desuden hjælpe dig med at stilne sindet og bringe bevidstheden ned i kroppen. I Yogaøvelserne vil dagens danse tema afspejles & yogaen vil give en forløsende og hengivende start ind i Improvisationsdansens vidunderlige univers.  

 

AFSPÆNDING

Times vil slutte af med en en afspænding, hvor alle frugterne høstes fra dagens undervisning. Her får krop og sind lov at give slip og slappe af.  

 

Programmet vil bestå af

  • En kort meditation med fokus på kroppen

  • Guidet langsom og nærværende bevægelsesopvarmning af hele kroppen

  • Improvisationsdans til lækker musik

  • Afsluttende individuelle yoga/strækøvelser og afspænding


Tankerne bag min undervisning er, at slippe kontrollen & mærke sig selv og sine behov. Vi kan som mennesker & som en del af dette samfund være styret af en hverdag med struktur & to-do-lister. I dette rum er der mulighed for at smide strukturen væk for en tid, lade listerne ligge & være til stede lige nu & her, med det der er. Her vil der er plads til velvære, nysgerrig udforskning & frihed til det der umiddelbart opstår under dansen. Så KOM og dans 

 

Julia er suveræn når hun udfører sine improvisations sessioner. Hun har evnen til helt fra begyndelsen at varme grundigt op efter et bestemt tema som gennemtrænger og påvirker resten af timen. Hun er nærværende og viser og forklarer grundigt hvad øvelserne indeholder og hvorledes det kan være berigende for mig og andre deltagere at takle en bestemt øvelse. Ingen kan tage fejl, men kun glædeligt gå ind I undersøgelsen af hvad der er bedst og hvad der er brug for at gøre for at undersøge temaet. Hendes valg af musik og øvelser hænger meget dejligt og optimalt sammen. Jeg har kun oplevet en positiv og særdeles opløftende stemning både under og efter Julias timer. Jeg skal varmt anbefalde Julia til andre nysgerrige og bevægelse- og danseglade mennesker af alle aldre.

(Af Girmine F. Cornelia Zinckmann, tidligere lærer på Statens Scenekunstskole og Skolen for Moderne Dans).

 

"Det er rigtig dejligt og afstressende at danse med Julia. Julia underviser i fri bevægelse i en spændende kombination med yoga og meditation. Hun er en sikker underviser og meget tilstedeværende. Desuden har hun mange gode inputs, så man bliver udfordret i sine bevægelser"(Cecilie Bornakke).

Det sker der i kroppen når du danser :) 

http://www.alt.dk/sundhed/artikler/det-sker-der-i-kroppen-nar-du-danser

 

 

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now